Aktuality

    • Škola, v ktorej sa z mladých ľudí stávajú profesionáli s charakterom - pripravení uspieť v gastronómií i hotelierstve, doma aj v zahraničí vďaka kvalitnému vzdelaniu, praxi a hodnotovému vedeniu.
    • Naživo pred celým Slovenskom

      Pravidelné vystúpenia v živých televíznych vysielaniach, kde žiaci prezentujú svoje odborné zručnosti, kreativitu aj profesionálny prístup.
    • Erasmus+ 2025/2026

      Získavame cenné skúseností v zahraničných prevádzkach, rozvíjame jazykové i odborné zručností.
    • Metro akadémia

      Jedinečný vzdelávací program, v ktorom naši žiaci majú možnosť rásť v prostredí profesionálnej gastronómie po boku uznávaných šéfkuchárov.
    • Systém duálneho vzdelávania

      Naša škola je zapojená do duálneho vzdelávania. Žiaci sa zapájajú do reálnych pracovných procesov, osvojujú si pracovné návyky, poznávajú "firemnú kultúru", technológie aj postupy priamo v 4- a 5- hviezdičkových hoteloch.
    • Novinky

        • ERASMUS + Krakov

        • 10. 10. 2022
        • ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO.

          Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste ?

          Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.

          Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.

          Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ

      • ERASMUS + KRAKOV
        • ERASMUS + KRAKOV

        • 10. 10. 2022
        • ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO. 
          čítať viac

          ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO. 

          Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste?

          - Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.

          - Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.

           

          Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ

        • ERASMUS + Krakov 10 žiakov v 5 partnerských podnikoch v Krakove🇵🇱

        • 10. 10. 2022
        • Prvá dvojica Viktória Orolínová a Matej Pristal pôsobia v reštaurácií Wine bar FOLGA situovanej neďaleko hlavného námestia. Koncept reštaurácie je "foodsharing" čiže zdieľanie jedla. Počas jednej večere, tam vyskúšate množstvo chutí. Podnik preferuje len tie najlepšie suroviny – ryby, vzácne druhy morských plodov zo Stredozemného mora, výnimočné mäso a koreniny.

          Tomasz Tracz je šéfkuchár, ktorý pracoval vo viacerých michelinských reštauráciách. Ako Sous Chef v reštaurácii Campagne v Kilkenny pomohol tímu získať ich prvú hviezdu Michelin. Tomek oceňuje lokálnosť a je mu blízka filozofia udržateľnej gastronómie. Práve tieto priority Viktória prezentovala na konferencii v Hniezdnom (organizoval Prešovský samosprávny kraj) a tak si mohla doplniť vedomosti aj v spolupráci so zahraničným partnerom, kde sa zároveň zdokonaľuje aj v príprave na maturitné skúšky z angličtiny.

          #Erasmusplus #SAAIC

        • ERASMUS + Krakow

        • 9. 10. 2022
        • Sme v polovici nášho spoznávania slovanskej gastronómie a kultúry v Poľsku. S mestom Krakow sa zoznamujeme nielen zvonku. Počas 2 týždňov si vyskúšame “bežný život” s veľkou dávkou skúsenosti pre nás.

          Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ.

        • 📃✍🏻MEMORANDUM O VZÁJOMNEJ SPOLUPRÁCI🤝

        • 8. 10. 2022
        • 7. október je významným dňom pre SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26. Doterajšiu spoluprácu medzi SOŠ hotelovou a Hotel Lomnica umocnila významná udalosť, a to podpis Memoranda o vzájomnej spolupráci medzi Prešovským samosprávnym krajom, našim zriaďovateľom, a Mores Resort a.s., ktorým vzniká záväzok pomoci a rozvoja stredných odborných škôl v oblasti duálneho vzdelávania.

          Je pre nás česť, že práve naša škola je súčasťou tejto významnej spolupráce

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás