Domov
Novinky
ROZLÚČKOVÝ DEŇ
- 14. 5. 2021
DEŇ, ktorý nedočkavo očakávajú a tešia sa naň všetci žiaci.
Áno, posledný školský deň pred odovzdaním maturitných vysvedčení. Žiaci V.HA a IV.A sa počas neho rozlúčili a poďakovali pedagogickému zboru, vychutnali si posledné zvonenia, zaspomínali na svoje začiatky a na pamiatku vytvorili spomienkovú foto.
Veríme, že sa im bude dariť v novej etape života a budú šíriť dobre meno SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.
Sezóna začína...
- 14. 5. 2021
Začína sezóna záhradných párty, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj grilovanie, či barbecue. Šikovným riešením v prípade nepriaznivého počasia je prenosná elektrická platňa, ktorú dnes využili aj žiaci III.HA. Svoje teoretické vedomosti uplatnili na praktickej ukážke, aby vedeli správne odhadnúť čas prípravy a servírovať dobroty z grilu za pár minút chutne šťavnaté.
Poctivý hamburger
- 14. 5. 2021
Hamburger - populárna žemľa, v ktorej sa vrstvia obľúbené chute.
Žiaci III.A nám predviedli ako si pripraviť poctivý domáci hamburger.
Pomôž, inšpiruj,...
- 13. 5. 2021
S voľne pohodeným odpadom v prírode dlhodobo bojujú viaceré mestá či obce. K zmene môže prispieť každý jeden z nás. Začíname s projektom, v ktorom vyzývame a motivujeme našich žiakov, aby voľne pohodený odpad vzali zo zeme a hodili ho do správneho koša, a aby k zbieraniu odpadkov inšpirovali aj ostatných – svojich kamarátov, či známych.
"Švajčiarska kuchyňa"
- 12. 5. 2021
Jedným z najbežnejších jedál švajčiarskej kuchyne je tzv fondue, ktoré sú nielen slané, kyslé, ale aj sladké. Spoločenským udalostiam dodajú šmrnc a navyše to skupinku stravníkov udržuje pekne pohromade. Žiaci III. Ha a III. A si pripravili sladké fondue, do ktorého sa namáčajú kúsky čerstvého ovocia, popr. vafle, sušienky alebo iné vhodné cukrovinky.
Žiaci sa niečo nové o Švajčiarsku naučili a pritom si aj pochutnali.