Centrum odborného vzdelávania a prípravy
- Domov
- -
- O škole
- -
- Základné informácie o škole
- -
- Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Plán činnosti COVP v školskom roku 2025/2026
September 2025
· nábor žiakov zo základných škôl
· prírodovedné hry Kvetnica – nábor žiakov základných škôl
· informatívne stretnutie s CPPPaP v Poprade
· schválenie plánu exkurzií
· stanovenie pracovných tímov zodpovedných za jednotlivé projekty
· návrh krúžkovej činnosti
· stretnutie rodičov so zamestnávateľmi v rámci systému duálneho vzdelávania
· spolupráca so zamestnávateľmi v rámci systému duálneho vzdelávania, podpísanie dodatkov zmlúv
· Účasť na odovzdávaní cien sv. Gorazda Bratislava
· schválenie plánu činnosti predmetových komisií
· príprava na odborné gastro súťaže
· príprava na baristickú súťaž
· mobilita Erasmus+ Taliansko žiaci, jobshadowing
· spolupráca so zamestnávateľmi v regióne, zisťovanie záujmu o celoživotné vzdelávanie
· adaptácia žiakov 1. ročníka v spolupráci so sociálnym pedagógom a výchovnou poradkyňou
· vyhodnotenie úspešnosti projektov Erasmus
· prezentácia žiakov a majstrov o poznatkoch nadobudnutých v rámci programu Erasmusplus
· organizácia a zabezpečenie slávnostných akcií v okolí
· Školská súťaž trojboj
Október 2025
· organizácia certifikovaného barmanského kurzu pre žiakov tretích ročníkov v spolupráci so Slovenskou barmanskou organizáciou
· spolupráca s regionálnymi výrobcami a dodávateľmi pri výrobe a distribúcii praliniek
· príprava a účasť na súťažiach GASTRO CUP, SWEEET CUP, SLOVAK BARISTSA CUP, ČESKÝ CUKRÁRENSKÝ ŠAMPIONÁT, NAJKRAJŠIA TORTA SLOVENSKA, Skills Junior Slovakia
· prezentácie na základných školách pri príležitosti Dňa zdravej výživy
· prednášky o zdravej výžive pre tatranských seniorov
· príprava a účasť na korešpondenčnom kole SKILLS Junior
· príprava a účasť na medzinárodnej barmanskej súťaži EUROCUP v Prešove
· realizácia duálneho vzdelávania
· tematické exkurzie v rámci odborného výcviku
· návšteva divadelného predstavenia
· medzinárodná spolupráca so školami v rámci Etwiningu
· priebežná príprava žiakov končiacich ročníkov na praktické maturitné a záverečné skúšky v spolupráci so zamestnávateľmi
November 2025
· organizácia Dňa otvorených dverí v spolupráci s PSK
· organizácia baristickej súťaže SlLOVAK BARISTA CUP v spolupráci s Academy of Coffee
· prezentácia odborných zručností žiakov pred verejnosťou
· organizácia barististického kurzu pre žiakov druhého ročníka
· prezentácia odborných zručností žiakom základných škôl a ich zákonným zástupcom spojená s ochutnávkou jedál pripravených žiakmi
· organizácia európskeho týždňa odborných zručností
· prezentácia výsledkov programu Erasmusplus pred verejnosťou, Erasmus day
· kurz vyrezávania - curving
· organizácia barmanského kurzu
· účasť pedagogických zamestnancov na odborných vzdelávacích podujatiach.
· propagácia výroby praliniek, ukážky výroby praliniek pred verejnosťou
· príprava žiakov na súťaže
· organizácia celoživotného vzdelávania v spolupráci so zamestnávateľmi
· organizácia odborných kurzov pre verejnosť
December 2025
· prezentácia odborných zručností pre žiakov základných škôl a ich rodičov
· odborné semináre organizované majstrami pre žiakov školy
· vybrané kapitoly zo súťažnej gastronómie pre žiakov
· charitatívna akcie – pečenie koláčov pre rodiny v sociálnej núdzi, príprava mikulášskeho prekvapenia pre deti v azylovom dome, príprava kapustnice pre ľudí bez domova
· príprava a zabezpečenie vianočných podujatí v regióne
· príprava vianočného programu pre žiakov školy
· príprava vianočného programu pre zamestnancov školy
· slávnostné stretnutie so zamestnávateľmi a zhodnotenie výsledkov činnosti
Január 2026
· účasť na medzinárodnom veľtrhu Danubius Gastro
· príprava a účasť na súťaži Gastro Skills
· príprava a účasť na baristickej súťaži
· prezentácia manažérskych zručností žiakov hotelovej akadémie
· odborné besedy s odborníkmi z praxe
· kurz výroby praliniek
· účasť na etwiningových aktivitách
· spolupráca so zahraničnými partnermi
Február 2026
· spolupráca so zamestnávateľmi na tvorbe maturitných zadaní
· spolupráca so zamestnávateľmi na tvorbe zadaní záverečných skúšok
· spolupráca s RUZ pri schvaľovaní zadaní maturitných a záverečných skúšok
· nábor žiakov základných škôl spojení s prezentáciou praktických zručností a degustáciou
· organizácia baristického kurzu
· organizácia celoživotného vzdelávania
· organizácia seminárov o zdravom životnom štýle
· odborné exkurzie
Marec 2026
· účasť pedagogických zamestnancov na vzdelávacích aktivitách
· príprava žiakov na praktické maturitné a záverečné skúšky
· aktívna účasť na jarnej výstave
· someliersky kurz pod záštitou Asociácie somelierov Slovenska
· účasť na somelieskej súťaži Vitis Tropheé Junior
· organizácia besied s odborníkmi z praxe
· organizácia celoživotného vzdelávania
· organizácia odborných kurzov pre verejnosť
· prezentácia zručnosti pre žiakov základných škôl v regióne
· návšteva v partnerskej škole v Poľsku
Apríl 2026
· skúšky zručností žiakov končiacich ročníkov
· organizácia praktických maturitných skúšok v spolupráci so zamestnávateľmi
· realizácia prednášok z medzinárodnej kuchyne pre žiakov školy
· propagácia odborov v systéme duálneho vzdelávania
· príprava projektu Erasmusplus
· exkurzia a absolvovanie prednášok na Vysokej škole hotelovej a ekonomickej v Prahe
· organizácia celoživotného vzdelávania
Máj 2026
· výmenný pobyt s partnerskou školou v Brne
· Dobročinné mestečko 1. Mája
· prezentácia manažérskych a jazykových zručností žiakov odboru hotelová akadémia
· účasť na súťaži Tatranský kuchár
· účasť na súťaži Xpert v čapovaní
· organizácia somelierskeho kurzu
· organizácia maturitných skúšok
· realizácia celoživotného vzdelávania
· prieskum trhu v oblasti celoživotného vzdelávania na tvorba plánu na nasledujúce obdobie
· propagácia programov v rámci celoživotného vzdelávania
Jún 2026
· odborné exkurzie v gastronomických zariadeniach na Slovensku
· organizácia záverečných skúšok v spolupráci so zamestnávateľmi
· účasť na súťaži tatranská grilovačka
· účasť na súťaži študentské remeslo Kežmarok
· organizácia teambuildingov v rámci školy
· organzácia záhradnej slávnosti pre rodičov s prezentáciou odborných zručností žiakov
· prezentácia výsledkov projektu Erasmusplus
· hľadanie nových partnerstiev prostredníctvom etwiningu
· príprava pracovísk pre žiakov v systéme duálneho vzdelávania
· vyhodnotenie spolupráce so zamestnávateľmi, návrhy na zlepšenie činnosti COVP
· úprava učebných osnov
Júl 2026
· ogranizácia Gastroškoly – kurz gastronómie pre žiakov základných škôl
August 2026
· príprava a zabezpečenie podujatia Hágy Fest
Spracoval: Mgr. Marek Pajer Schválil : PaedDr. Pavol Hudáček
riaditeľ školy