Aktuality

    • Škola, v ktorej sa z mladých ľudí stávajú profesionáli s charakterom - pripravení uspieť v gastronómií i hotelierstve, doma aj v zahraničí vďaka kvalitnému vzdelaniu, praxi a hodnotovému vedeniu.
    • Naživo pred celým Slovenskom

      Pravidelné vystúpenia v živých televíznych vysielaniach, kde žiaci prezentujú svoje odborné zručnosti, kreativitu aj profesionálny prístup.
    • Erasmus+ 2025/2026

      Získavame cenné skúseností v zahraničných prevádzkach, rozvíjame jazykové i odborné zručností.
    • Metro akadémia

      Jedinečný vzdelávací program, v ktorom naši žiaci majú možnosť rásť v prostredí profesionálnej gastronómie po boku uznávaných šéfkuchárov.
    • Systém duálneho vzdelávania

      Naša škola je zapojená do duálneho vzdelávania. Žiaci sa zapájajú do reálnych pracovných procesov, osvojujú si pracovné návyky, poznávajú "firemnú kultúru", technológie aj postupy priamo v 4- a 5- hviezdičkových hoteloch.
    • Novinky

        • ☕️COFFEE ŠTART po prázdninách v rannom vysielaní - Telerána

        • 9. 1. 2023
        • Žiačka - Dominika Birošiková a majster odbornej výchovy - Vladimír Koč pripravovali dnes kávu viacerými spôsobmi v živom vysielaní televízie Markíza. Inšpirovali sa tatranskou prírodou a divákom predviedli aj to, ako jednoducho si môžu pripraviť chutnú kávu vysoko v horách.

          Prezentovali…….

          Drink “Forest Coffee” káva s domácim borovicovym sirupom , hruškovým freshom s efektom inverzie pomocou suchého ladu.

          Cappuccino pripravované v prírode bez pomocí kávovaru. Mlieko spenené vo French presse a espresso pripravené cez mokka kanvičku.

          kávu pripravenú alternatívnou metódou aeropress.

          #studujgastro #studujunas #soshotelova #telerano #káva

          Instagram: sos_hotelova_horny_smokovec

          Teleráno

        • Čo chutné a zdravé po Vianociach?

        • 9. 1. 2023
        • Naši šikovní žiaci - Peter Knapík, Mário Alexy s MOV Bc. Marekom Pajerom pripravili lahodné pokrmy vhodné aj po Vianociach a prezentovali tiež alternatívnu prípravu pokrmov v ranom vysielaní Telerána na TV Markíza.

          Divákom pri sledovaní živého vysielania prezentovali:

          Predjedlá: grilovaná zelenina, marinovaná marhuľa, špenatový dip, roast beff

          Marinovaný ovčí syr, mikro šalát

          Pohankový, quinový šalát

          Avokádový mousse

          Hlavné jedlá: Zaúdené kuracie prsia sous vide, borovičkový demi glace, spišské džatky, hríby

          Losos v zemiakovej kruste, cviklovo-kalerábové pyré, glazovaná cibuľka, šafranový karfiol

          V štúdiu Teleráno stretli aj pozitivne naladenú speváčku Moniku Bagárovú.

          Instagram: sos_hotelova_horny_smokovec

          #studujgastro #studujunas #soshotelova #telerano #gastro #jedlo #hory

          Monika Bagárová - Oficiální stránka

        • OZNAM !

        • 20. 12. 2022
        • Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec 26, zastúpená riaditeľom školy PaedDr. Pavlom Hudáčekom Vám týmto oznamuje, že po konzultácii s RUVZ so sídlom v Poprade a po konzultácii so zriaďovateľom PSK so sídlom v Prešove, na základe vysokej chorobnosti a z toho vyplývajúcej absencie žiakov nad 30 %, sa z vyššie uvedených dôvodov

          PRERUŠUJE výchovno-vzdelávací proces od 20. 12. 2022 do 22. 12. 2022 vrátane.

        • Výmenný pobyt v Brne

        • 18. 12. 2022
        • Tento týždeň sme načerpali množstvo inšpirácii v SŠ Charbulova.

          Naši kamaráti z Brna nám pripravili bohatý program počas výmenného pobytu.

          Pozreli sme do niekoľkých hotelových prevádzok, uskutočnili prehliadku mesta Brno s výkladom.

          Tiež sme sa zapojili do pečenia vianočného pečiva a prípravy mäsových výrobkov.

          Nechýbalo ani varenie českých jedál v modernom prevedení.

          Navštívili sme technické múzeum a zažili kopec zábavy.

          Ďakujeme SŠ Charbulova a tešíme sa ďalšie stretnutie.

          #soshotelova #studujgastro #brno #pobyt #vzdelavanie

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás