Domov
Novinky
ErasmusPlus - Krakov Tím 10 žiakov v 5 partnerských podnikoch v Krakove.
- 12. 10. 2022
Ďalšiu dvojicu tvorí Martin Hrívik a Adam Kolodzej, ktorí sa v Restauracja Kavior učia pripravovať stredoeurópske jedlá. Na svoje si prídu aj milovníci pirohov. Vyskúšať sa tu dajú rôzne príchute.
Žiakov si obľúbil celý kolektív reštauracie. Ponúkli im letnú spoluprácu kulinárskych workshopov a outodorových predstavení.
Verejná zbierka Biela pastelka
- 11. 10. 2022
Popri všetkých aktivitách sme sa nezabudli zapojiť aj tento rok do verejnej zbierky Biela pastelka.
Naši štyria žiaci z III.A: Janka Budzáková, Helenka Hudáčková, Mária Maníková a Dávid Pružinský v dňoch 22.09.2022 a 23.09.2022 oslovovali žiakov i pedagógov našej školy, obyvateľov aj turistov Vysokých Tatier a získavali tak finančné prostriedky, ktoré pomôžu ľuďom so zrakovým postihnutím.
Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.
Našim žiakom sa podarilo vyzbierať 231,63 EUR. Za čo im patrí veľká vďaka!
ERASMUS + Krakov
- 10. 10. 2022
……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO.
Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste ?
Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.
Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.
Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ
2
ERASMUS + KRAKOV
- 10. 10. 2022
……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO.
čítať viac1……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO.
Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste?
- Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.
- Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.
Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ
ERASMUS + Krakov 10 žiakov v 5 partnerských podnikoch v Krakove🇵🇱
- 10. 10. 2022
Prvá dvojica Viktória Orolínová a Matej Pristal pôsobia v reštaurácií Wine bar FOLGA situovanej neďaleko hlavného námestia. Koncept reštaurácie je "foodsharing" čiže zdieľanie jedla. Počas jednej večere, tam vyskúšate množstvo chutí. Podnik preferuje len tie najlepšie suroviny – ryby, vzácne druhy morských plodov zo Stredozemného mora, výnimočné mäso a koreniny.
Tomasz Tracz je šéfkuchár, ktorý pracoval vo viacerých michelinských reštauráciách. Ako Sous Chef v reštaurácii Campagne v Kilkenny pomohol tímu získať ich prvú hviezdu Michelin. Tomek oceňuje lokálnosť a je mu blízka filozofia udržateľnej gastronómie. Práve tieto priority Viktória prezentovala na konferencii v Hniezdnom (organizoval Prešovský samosprávny kraj) a tak si mohla doplniť vedomosti aj v spolupráci so zahraničným partnerom, kde sa zároveň zdokonaľuje aj v príprave na maturitné skúšky z angličtiny.