Domov
Novinky
🚦POSTUP DO FINÁLE 👉🏻 Skills Slovakia Gastro junior METRO CUP 2022/2023
- 16. 1. 2023
Aj tento rok sme boli úspešní v semifinálovom kola celoslovenskej gastronomickej súťaže.
Viktória Orolinová (II. A)a jej pomocník Adrián Andráš (III. A) spomedzi šestnástich tímov postúpili do finálovej šestky. Šesť najlepších tímov bude ďalej súťažiť v bratislavskej Inchebe.
V príprave museli využíť správne kombinácie tepelných úprav, technologických postupov, lokálnosť, sezónnosť či udržateľnosť.
Náš tím pripravil:
Srnčí chrbát v pečeňovej fáši
topinamburové pyré hubový demiglace
glazovaná cibuľka s horcom
jalovcový olej
nakladaná jarabina
rakytníkové perly
Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy
#studujgastro #studujunas #soshotelova #skills #slovakia #gastro #junior
Ples A&B Design v Batizovciach
- 15. 1. 2023
Dňa 13. 1. 2023 som mal tú česť s mojimi študentkami tretieho ročníka SOŠ hotelovej V.Tatry prezentovať našu školu na výnimočnom plese A&B Design v Batizovciach. V programe vystúpil známy slovenský herec, moderátor a spevák Juraj Bača. V. Andraš
☕️COFFEE ŠTART po prázdninách v rannom vysielaní - Telerána
- 9. 1. 2023
Žiačka - Dominika Birošiková a majster odbornej výchovy - Vladimír Koč pripravovali dnes kávu viacerými spôsobmi v živom vysielaní televízie Markíza. Inšpirovali sa tatranskou prírodou a divákom predviedli aj to, ako jednoducho si môžu pripraviť chutnú kávu vysoko v horách.
Prezentovali…….
Drink “Forest Coffee” káva s domácim borovicovym sirupom , hruškovým freshom s efektom inverzie pomocou suchého ladu.
Cappuccino pripravované v prírode bez pomocí kávovaru. Mlieko spenené vo French presse a espresso pripravené cez mokka kanvičku.
kávu pripravenú alternatívnou metódou aeropress.
#studujgastro #studujunas #soshotelova #telerano #káva
Instagram: sos_hotelova_horny_smokovec
Čo chutné a zdravé po Vianociach?
- 9. 1. 2023
Naši šikovní žiaci - Peter Knapík, Mário Alexy s MOV Bc. Marekom Pajerom pripravili lahodné pokrmy vhodné aj po Vianociach a prezentovali tiež alternatívnu prípravu pokrmov v ranom vysielaní Telerána na TV Markíza.
Divákom pri sledovaní živého vysielania prezentovali:
Predjedlá: grilovaná zelenina, marinovaná marhuľa, špenatový dip, roast beff
Marinovaný ovčí syr, mikro šalát
Pohankový, quinový šalát
Avokádový mousse
Hlavné jedlá: Zaúdené kuracie prsia sous vide, borovičkový demi glace, spišské džatky, hríby
Losos v zemiakovej kruste, cviklovo-kalerábové pyré, glazovaná cibuľka, šafranový karfiol
V štúdiu Teleráno stretli aj pozitivne naladenú speváčku Moniku Bagárovú.
Instagram: sos_hotelova_horny_smokovec
#studujgastro #studujunas #soshotelova #telerano #gastro #jedlo #hory
7
Vianočné pozdravy
- 26. 12. 2022
Každy rok opusti brány školy približne 80 absolventov. Kroky mnohých z nich v ich profesii smerujú do zahraničia.
Je milé a potešujúce ak si bývali žiaci spomenú na svoju ALMA MATER počas Vianoc a zašlú aj takéto pozdravy/ fotografie.
Ďakujeme a prajeme veľa úspechov.
#studujgastro #studujunas #soshotelova #vzdelavanie #pozdra #vianoce