Aktuality

    • Škola, v ktorej sa z mladých ľudí stávajú profesionáli s charakterom - pripravení uspieť v gastronómií i hotelierstve, doma aj v zahraničí vďaka kvalitnému vzdelaniu, praxi a hodnotovému vedeniu.
    • Naživo pred celým Slovenskom

      Pravidelné vystúpenia v živých televíznych vysielaniach, kde žiaci prezentujú svoje odborné zručnosti, kreativitu aj profesionálny prístup.
    • Erasmus+ 2025/2026

      Získavame cenné skúseností v zahraničných prevádzkach, rozvíjame jazykové i odborné zručností.
    • Metro akadémia

      Jedinečný vzdelávací program, v ktorom naši žiaci majú možnosť rásť v prostredí profesionálnej gastronómie po boku uznávaných šéfkuchárov.
    • Systém duálneho vzdelávania

      Naša škola je zapojená do duálneho vzdelávania. Žiaci sa zapájajú do reálnych pracovných procesov, osvojujú si pracovné návyky, poznávajú "firemnú kultúru", technológie aj postupy priamo v 4- a 5- hviezdičkových hoteloch.
    • Novinky

        • 2/3 GASTROŠKOLA - pre zvedavcov, ktorí sa radi dozvedia viac

        • 29. 7. 2021
        • Naši "Gastroškoláci" pokračovali vzdelávaním, tvorivosťou a pohybom za krásneho slnečného počasia.

          Namiešali si rôzne drinky. Pripravili si záhradnú párty, na ktorej si pochutnali na špecialitách, ktoré si sami pripravili. Svoju silu si zmerali nielen v preťahovaní lanom. No vyskúšali si aj kreslenie do speneného mlieka.

          KTO SA VEĽA PÝTA, TAK AJ VEĽA VIE.

          Na zvedavé otázky z oblasti gastronómie im zodpovedal Vladimír Koč - tréner v Tatra Coffe Academy.

        • GASTRONÓMIA 🍱ŠPORT🤾🏻‍♀️ ZÁBAVA🤹🏻

        • 27. 7. 2021
        • Po úspešnom nultom ročníku GASTROŠKOLY sme opäť privítali žiakov základných škôl v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

          Projekt GASTROŠKOLA sa zameriava na prezentáciu gastronómie medzi mladými vo veku 10 až 15 rokov, aby pochopili, že moderná gastronómia nie len o uspokojení základnej potreby - hladu, ale o vytvorení nezabudnuteľného gurmánskeho a spoločenského zážitku.

          Tento ročník sme obohatili aj o športové aktivity v krásnom prostredí Vysokých Tatier.

          Pre žiakov základných škôl máme na každý deň pripravené aj prekvapenie v podobe stretnutia sa s významnými osobnosťami z rôznych oblastí.

          Dnes nás poctili návštevou MASTRI SVETA V HOKEJBALE - náš absolvent Boris Oravec a Radovan Dejneka.

          Sledujte náš projekt GASTROŠKOLA i naďalej.

        • 🔥NETRADIČNE VYUČOVANIE 🔥

        • 18. 6. 2021
        • Na prechádzke lesom zastávka na tichom mieste. Aj takouto formou prebieha súčasne odborný výcvik v SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Hlboký nádych a výdych, pozitívny účinok zaručený a k tomu chutný obed nachystaný.

          Náš absolvent —Ľubomír Šmindák— Chef from the woods vzor mnohých mladých kuchárov na Slovensku, ktorý ohuruje svojim talentom i skromnosťou sprevádza našich žiakov potulkami lesom. Dáva im tipy a triky ako si pripraviť chutný pokrm a ako sa vynájsť pri varení v skromných podmienkach.

          Tu je zopár záberov z netradičného vyučovania v lese, apropo môžete si to pozrieť aj v reportáži TA3 počas víkend

        • Banket

        • 17. 6. 2021
        • Banket predstavuje jednu z najnáročnejších foriem obsluhy. Pripraviť ho si vyžaduje teoretické, praktické vedomosti a zručnosti a taktiež koordináciu všetkých zúčastnených – všetko má svoj presný čas.

          Takýto výnimočný zážitok dopriali žiaci IV.HA svojím rodičom, kde predviedli svoju šikovnosť a rodičia žiarili šťastím. Nie každý deň máte šancu zažiť banket.

        • 🗣POSTUP NA SÚŤAŽ 🎖EUROSKILLS 2021

        • 11. 6. 2021
        • KDE? Rakúsko, Graz

          KEDY? September 2021

          S radosťou a cťou oznamuje, že Šimon Kalata (žiak III.A) sa vďaka vynikajúcemu medailovému umiestneniu v celoslovenskom finále Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 prebojoval do európskej časti - worldskills Europe.

          EuroSkills je súťaž odborných zručností mladých ľudí a tvorí dôležitú platformu, na ktorej sa môže Európa prezentovať svetu prostredníctvom množstva rôznych odborných zručností. Súťaž je štruktúrovaná podľa konceptu „vidieť, robiť a informovať“.

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás