Pozývame vás do "Školy pečenia s Máriou Kašickou - Čokoláda"
Termín: 22. 4. 2023 v čase od 9.00 15.00 hod
Pozývame vás do "Školy pečenia s Máriou Kašickou - Čokoláda"
Termín: 22. 4. 2023 v čase od 9.00 15.00 hod
The Last wish, v dome kultúry v Poprade
https://sos-smokovec.edupage.org/a/aktivity?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxNyZzdWJwYWdlPTE0
Aj naša škola sa zapojila do výtvarnej súťaže.
https://sos-smokovec.edupage.org/a/aktivity?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQxNyZzdWJwYWdlPTEz
Škola pečenia a Baristický kurz
Ďakujeme Hotel Lomnica a všetkým zúčastneným zástupcom základných škôl.
Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
Včera sa v našom hoteli v spolupráci so SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26, našim partnerom v duálnom vzdelávaní, konalo stretnutie výchovných poradcov zo základných škôl v popradskom a kežmarskom okrese. Našim spoločným cieľom je študentov motivovať k práci v hotelovom a gastro priemysle. Ponúkame im kvalitné štúdium na strednej škole v Hornom Smokovci a potrebnú prax naberú prostredníctvom duálneho vzdelávania v našej kuchyni s profesionálnym tímom kuchárov.
Veríme, že naše stretnutie bolo efektívne a náš tím už čoskoro rozšírime o ďalšie šikovné mladé ruky.
O tom sa dnes boli presvedčiť nasi žiaci v zámockom rodinnom pivovare Albert, ktorý je súčasťou Resort Sobotín situovanom v Olomouckom kraji. Počas prehliadky si žiaci prezreli v suteréne pivovaru technológie na výrobu piva, kam je možné nahliadnuť aj cez sklenený priezor v podlahe pivnice. Súčasťou sú medené kotly a rustikálne posedenie s výhľadom na zámok.
Opäť sme videli a dozvedeli sa niečo viac.
Na pozvanie Resort-u SOBOTIN vycestovalo v druhej polovici mesiaca február 6 žiakov s Bc. Marekom Pajerom na prax do Olomouckého kraja priamo do rozprávkového Resort Sobotín.
Dnešným programom bola exkurzia v Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník. Naši žiaci spolu s riaditeľkou rezortu navštívili dielne a odborne učebne odborov - kuchár, čašník, cukrár, mäsiar. Tunajší žiaci, majstri a vedenie školy im zodpovedalo na všetky zvedavé otázky. Cestou späť zhodnotili celý priebeh.
Žiakov čakajú ďalšie odborné skúsenosti a bohatý program v Resorte Sobotin.
Sleduj naše stories a dozvieš sa viac.
#studujgastro #studujunas #soshotelova #resortsobotin #jeseniky #gastro #vzdelavame
Všetkých srdečne pozývame na kurz Makrónky s profi cukrárkou Máriou Kašickou. Termín: 25. 2. 2023 v čase od 9.00 15.00 hod
OTVÁRAME HOTELOVÚ AKADÉMIU 5-ročný študijný odbor (6323 K hotelová akadémia)
Vzdelávat sa budeš:
V Centre odborného vzdelávania a prípravy pre gastronómiu, hotelierstvo a cestovný ruch vo Vysokých Tatrách.
V odbornej škole úzko profilovanej na gastronómiu vyučovanú odborníkmi z praxe.
V 4 a 5 hviezdičkových hoteloch s možnosťou zapojenia sa do systému duálneho vzdelávania, kde patríme medzi lídrov v rámci PSK.
moderne vybavených odborných učebniach pod vedením odborníkov z baristiky, somelierstva, barmanstva, v príprave a servise jedál a nápojov.
Okrem toho:
budeš rozvíjať SOFT SKILLS aj na odbornej praxi v Nemecku a Česku, či prostredníctvom programu ErasmusPlus v krajinách EÚ.
Učiť sa 2 cudzie jazyky.
Zapájať sa do do gastronomických súťaži, workshopov a charitatívnych aktivít.
U NÁS MÔŽEŠ ŠTUDOVAŤ AJ V TÝCHTO ODBOROCH
- študijný odbor 6445 K kuchár
- študijný odbor 6444 K čašník/servírka
- učebný odbor 6445 H kuchár
-učebný odbor 6444 H čašník/servírka
- učebný odbor 2964 H cukrár
Čaká tá inkluzívna škola s pedagógmi otvorenými pre inovácie.
Sviatok sv. Valentína je sviatkom všetkých zamilovaných. Jedna z legiend hovorí, že sv. Valentín bol kňaz žijúci v Ríme.
Aj na našej škole sme si spríjemnili tento deň akciou ,, Valentínska pošta.” Žiaci mali počas celého dňa možnosť hádzať do pripravenej schránky rôzne odkazy plné lásky a vďaky pre svojich spolužiakov, kamarátov a učiteľov. Školský parlament mal plné ruky práce odkazy roztriediť.
Zajtra budú odovzdané do správnych rúk a veríme, že budúci rok bude tých krásnych listov ešte viac.
Powered by aSc EduPage