Novinky

        • Súčasť prírodovedných hier

        • V Poprade, v miestnej časti Kvetnica, sa dnes realizol 1. ročník PRÍRODOVEDNÝCH HIER, ktoré organizoval Banícky cech Horného Spiša. Žiaci základných škôl z okresu Poprad spoznávali minerály, huby, venovali sa ochrane prírody. Taktiež sa dozvedeli niečo o baníctve, včelárstve, poľovníctve a mnoho ďalšieho.

          Naši žiaci pod vedením majstrov odbornej výchovy všetkým účastníkom pripravili chutný guláš, ktorý sa podával priamo v prírode.

        • 60. výročie SOŠ hotelovej Vysoké Tatry

        • 60. výročie SOŠ hotelovej Vysoké Tatry sme oslávili slávnostne, srdečne a úctou, teda tak, ako sa na tento vek patrí. Na chvíľu sme sa vrátili do minulosti, zamysleli nad prítomnosťou a zahľadeli do budúcna.

          Slávnostná akadémia prebiehala v Škole prírode Detský raj. Program otvorila a sprevádzala speváčka Janais, vystúpila aj FS Magura. Súčasťou programu bol krátky dokument s názvom Príbeh školy. Pri tejto príležitosti bola uvedená do života aj monografia školy, o ktorej prezradíme viac v ďalšom príspevku. Pre hostí bolo pripravené pohostenie v podobe rautu.

        • 📣📣OZNAM📣📣

        • Milí žiaci,

          dňa 13. 9. 2021 t.j. pondelok sa uskutoční na školskom dvore športový deň. Súčasťou bude aj guláš zadarmo. Je potrebné si PRINIESŤ MISKU a LYŽICU.

          Bližšie informácie u triednych učiteľov a majstrov odbornej výchovy.

        • Príjemné stretnutie

        • Spoločné stretnutie bývalých a terajších zamestnancov SOŠ hotelovej Vysoké Tatry pri príležitosti 60. výročia vzniku školy.

          Príjemné popoludnie počas ktorého sme si zaspomínali na časy nie tak dávno minulé aj pomocou exponátov a fotografií, ktoré sa zachovali a odzrkadľujú existenciu školy.

          Zároveň pán riaditeľ venoval slová vďaky všetkým, ktorí sa podieľali/podieľajú na tvorbe dobrého mena školy.

          Tešíme sa na ďalšie stretnutie v príjemnej a pohostinnej atmosfére.

        • OZNAM - SAMOTESTY

        • Milí žiaci,

          za účelom udržania bezpečného prostredia v škole, má škola možnosť zabezpečiť antigénové samostesty.

          Pokiaľ máte záujem o samotesty svoj záujem vyjadrite prostedcníctvom Edupage alebo kontaktujte svojho triedneho učiteľa.

        • OZNAM

        • Milí študenti,

          slávnostné otvorenie šk. r. 2021/2022 sa uskutoční 2. septembra 2021 o 8.00 hod. vo vonkajšom areáli školy na Peknej Vyhliadke.

          Po slávnostnom otvorení sa uskutočnia triednické hodiny podľa priloženého rozpisu. Podmienkou pre vstup do školy je priložené písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

          Tešíme na Vás

        • SOŠ hotelová na Vyšných Hágoch

        • Opäť po roku sa vo Vyšných Hágoch stretli nadšenci volejbalu na antuke pri najvyššie položenej základnej škole. Príjemnú atmosféru vytvárali moderátori - Gregor Mareš a Miroslav Kasprzyk s množstvom súťaží a veríme, že svojou troškou prispela aj SOŠ hotelová Horný Smokovec. Aj tento rok sme pre všetkých účastníkov pripravili parádny guláš, aby nik neostal hladný.

          Ďakujeme všetkým žiakom a majstrom odbornej výchovy, ktorí sa podieľali na príprave guláše a v neposlednom rade usporiadateľom za úžasnú atmosféru.

        • GASTROŠKOLA 3/3

        • Posledný deň GASTROŠKOLY si naši zvedavci poriadne užili. Bojovali a snažili sa získať body pre svoj tím do poslednej chvíle. V závere prebehlo vyhodnotenie súťaží.

          Pán riaditeľ odovzdal účastnícke listy a malú pozornosť od SOŠ hotelová všetkým žiakom.

          Veríme, že gastroškoláci sa nielen zabavili ale aj niečo nové naučili.

          Už teraz sa tešíme na GASTROŠKOLU 2022!

        • 2/3 GASTROŠKOLA - pre zvedavcov, ktorí sa radi dozvedia viac

        • Naši "Gastroškoláci" pokračovali vzdelávaním, tvorivosťou a pohybom za krásneho slnečného počasia.

          Namiešali si rôzne drinky. Pripravili si záhradnú párty, na ktorej si pochutnali na špecialitách, ktoré si sami pripravili. Svoju silu si zmerali nielen v preťahovaní lanom. No vyskúšali si aj kreslenie do speneného mlieka.

          KTO SA VEĽA PÝTA, TAK AJ VEĽA VIE.

          Na zvedavé otázky z oblasti gastronómie im zodpovedal Vladimír Koč - tréner v Tatra Coffe Academy.

        • GASTRONÓMIA 🍱ŠPORT🤾🏻‍♀️ ZÁBAVA🤹🏻

        • Po úspešnom nultom ročníku GASTROŠKOLY sme opäť privítali žiakov základných škôl v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

          Projekt GASTROŠKOLA sa zameriava na prezentáciu gastronómie medzi mladými vo veku 10 až 15 rokov, aby pochopili, že moderná gastronómia nie len o uspokojení základnej potreby - hladu, ale o vytvorení nezabudnuteľného gurmánskeho a spoločenského zážitku.

          Tento ročník sme obohatili aj o športové aktivity v krásnom prostredí Vysokých Tatier.

          Pre žiakov základných škôl máme na každý deň pripravené aj prekvapenie v podobe stretnutia sa s významnými osobnosťami z rôznych oblastí.

          Dnes nás poctili návštevou MASTRI SVETA V HOKEJBALE - náš absolvent Boris Oravec a Radovan Dejneka.

          Sledujte náš projekt GASTROŠKOLA i naďalej.

        • 🔥NETRADIČNE VYUČOVANIE 🔥

        • Na prechádzke lesom zastávka na tichom mieste. Aj takouto formou prebieha súčasne odborný výcvik v SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Hlboký nádych a výdych, pozitívny účinok zaručený a k tomu chutný obed nachystaný.

          Náš absolvent —Ľubomír Šmindák— Chef from the woods vzor mnohých mladých kuchárov na Slovensku, ktorý ohuruje svojim talentom i skromnosťou sprevádza našich žiakov potulkami lesom. Dáva im tipy a triky ako si pripraviť chutný pokrm a ako sa vynájsť pri varení v skromných podmienkach.

          Tu je zopár záberov z netradičného vyučovania v lese, apropo môžete si to pozrieť aj v reportáži TA3 počas víkend

        • Banket

        • Banket predstavuje jednu z najnáročnejších foriem obsluhy. Pripraviť ho si vyžaduje teoretické, praktické vedomosti a zručnosti a taktiež koordináciu všetkých zúčastnených – všetko má svoj presný čas.

          Takýto výnimočný zážitok dopriali žiaci IV.HA svojím rodičom, kde predviedli svoju šikovnosť a rodičia žiarili šťastím. Nie každý deň máte šancu zažiť banket.

        • 🗣POSTUP NA SÚŤAŽ 🎖EUROSKILLS 2021

        • KDE? Rakúsko, Graz

          KEDY? September 2021

          S radosťou a cťou oznamuje, že Šimon Kalata (žiak III.A) sa vďaka vynikajúcemu medailovému umiestneniu v celoslovenskom finále Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 prebojoval do európskej časti - worldskills Europe.

          EuroSkills je súťaž odborných zručností mladých ľudí a tvorí dôležitú platformu, na ktorej sa môže Európa prezentovať svetu prostredníctvom množstva rôznych odborných zručností. Súťaž je štruktúrovaná podľa konceptu „vidieť, robiť a informovať“.

        • Záhradná slávnosť🖼🌺

        • Návrat do normálu sa pomaly ale isto stáva skutočnosťou. Žiaci III.HA dokázali, že napriek pandémii a dištančnému vzdelávaniu ich zručnosti a organizačné schopnosti neutrpeli. Práve naopak, pre svojich rodičov si pripravili výnimočnú záhradnú slávnosť. Podávali sa vyberané jedlá, ktoré skvele vyzerali a ešte lepšie chutili. Príprava v kuchyni bola náročná, ale námaha sa vyplatila. Žiaci nám dokázali, že z nich rastú profesionáli v gastronomickej oblasti a napriek mladému veku skrývajú veľký potenciál do budúcna. Počasie nás potrápilo, ale pri chutnom jedle a dobrej káve sme strávili príjemné popoludnie.

          Ďakujeme III.HA za výnimočný zážitok.

        • 🎯"GASTRO ŠKOLA"🎯

        • "GASTRO ŠKOLA" sa k nám hlási opäť. Po úspešnom nultom ročníku sa znova stretneme koncom júla, kde si niečo skvelé pripravíme, zabavíme a užijeme čaro leta.

          Ak ešte rozmýšľaš kam ísť cez leto , tak neváhaj a príď sa zabaviť k nám

        • 🎬 Iný a predsa výnimočný 🎬

        • "Každý z nás je iný a predsa niečím výnimočný"

          Dňa 7. júna 2021 sme so študentkou III. HA Alexandrou Špakovovu zavítali na ZŠ Mierovú vo Svite, kde sme žiakom deviateho ročníka v dvoch blokoch prostredníctvom príbehu Dudky Lichtensteinovej priblížili tému druhej svetovej vojny a rasového prenasledovania. Uvedomujeme si, že aj v dnešnej dobe je potrebné mládež vychovávať k vzájomnej tolerancii a rešpektovaniu sa práve preto, lebo každý z nás je iný a niečím výnimočný.

        • Skills Slovakia

        • V celoštátnom kole 10. ročníka súťaže Skills Slovakia odboru kuchár obsadil MATEJ IVAN vo veľmi silnej konkurenciii s minimálnymi bodovými odstupmi 6. miesto.

          Vo finále vytvoril tri porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami s využitím povinnej suroviny, bravčovej panenky. V časom limite 120 minút pripravil pokrm, ktorý zodpovedal požiadavkam modernej gastronómie.

          "Bravčová panenka v špenátovej faši a bravčovej sieťke, žemľová knedľa z mladej žihľavy doplnená hodinovým vajíčkom, chrenová espuma s cibuľovým popolom, kaleráb v textúrach - pyré, olej, fritovaný kaleráb, šafránový kaleráb, dekorované mliečnym čipsom a balzamikovými perlami"

          Oceňujeme a zároveň ďakujeme Matejovi, že aj po oficiálnom ukončení štvorročného štúdia v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry usilovne na sebe pracoval a pripravoval sa na súťaž. Veríme, že svoj talent bude rozvíjať i naďalej. V príprave mu pomáhali MOV Bc. Miroslav Michaľák, Marek Pajer a Šimon Kalata (minulorčný medailista súťaže Skills Slovakia).

      • Slávnosť prijatia do cechu
        • Slávnosť prijatia do cechu

        • V dnešný slnečný deň sme slávnostne prijali do cechu kuchárov a čašníkov našich prvákov. Preverili sme ich schopnosti a zručnosti, zabavili sa a užili si skvelý deň . Prváci nás prekvapili svojou šikovnosťou a zložili sľub oddanosti svojmu cechu. Čašníci si overili svoje zručnosti v rátaní tržby a kuchári v miešaní bielkov. Pri slávnostnom prijatí do cechu boli dekorovaní symbolmi svojho cechu a to mini vareškou pre kuchárov a príručníkom pre čašníkov.

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás