Novinky

        • 🔥NETRADIČNE VYUČOVANIE 🔥

        • Na prechádzke lesom zastávka na tichom mieste. Aj takouto formou prebieha súčasne odborný výcvik v SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Hlboký nádych a výdych, pozitívny účinok zaručený a k tomu chutný obed nachystaný.

          Náš absolvent —Ľubomír Šmindák— Chef from the woods vzor mnohých mladých kuchárov na Slovensku, ktorý ohuruje svojim talentom i skromnosťou sprevádza našich žiakov potulkami lesom. Dáva im tipy a triky ako si pripraviť chutný pokrm a ako sa vynájsť pri varení v skromných podmienkach.

          Tu je zopár záberov z netradičného vyučovania v lese, apropo môžete si to pozrieť aj v reportáži TA3 počas víkend

        • Banket

        • Banket predstavuje jednu z najnáročnejších foriem obsluhy. Pripraviť ho si vyžaduje teoretické, praktické vedomosti a zručnosti a taktiež koordináciu všetkých zúčastnených – všetko má svoj presný čas.

          Takýto výnimočný zážitok dopriali žiaci IV.HA svojím rodičom, kde predviedli svoju šikovnosť a rodičia žiarili šťastím. Nie každý deň máte šancu zažiť banket.

        • 🗣POSTUP NA SÚŤAŽ 🎖EUROSKILLS 2021

        • KDE? Rakúsko, Graz

          KEDY? September 2021

          S radosťou a cťou oznamuje, že Šimon Kalata (žiak III.A) sa vďaka vynikajúcemu medailovému umiestneniu v celoslovenskom finále Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 prebojoval do európskej časti - worldskills Europe.

          EuroSkills je súťaž odborných zručností mladých ľudí a tvorí dôležitú platformu, na ktorej sa môže Európa prezentovať svetu prostredníctvom množstva rôznych odborných zručností. Súťaž je štruktúrovaná podľa konceptu „vidieť, robiť a informovať“.

        • Záhradná slávnosť🖼🌺

        • Návrat do normálu sa pomaly ale isto stáva skutočnosťou. Žiaci III.HA dokázali, že napriek pandémii a dištančnému vzdelávaniu ich zručnosti a organizačné schopnosti neutrpeli. Práve naopak, pre svojich rodičov si pripravili výnimočnú záhradnú slávnosť. Podávali sa vyberané jedlá, ktoré skvele vyzerali a ešte lepšie chutili. Príprava v kuchyni bola náročná, ale námaha sa vyplatila. Žiaci nám dokázali, že z nich rastú profesionáli v gastronomickej oblasti a napriek mladému veku skrývajú veľký potenciál do budúcna. Počasie nás potrápilo, ale pri chutnom jedle a dobrej káve sme strávili príjemné popoludnie.

          Ďakujeme III.HA za výnimočný zážitok.

        • 🎯"GASTRO ŠKOLA"🎯

        • "GASTRO ŠKOLA" sa k nám hlási opäť. Po úspešnom nultom ročníku sa znova stretneme koncom júla, kde si niečo skvelé pripravíme, zabavíme a užijeme čaro leta.

          Ak ešte rozmýšľaš kam ísť cez leto , tak neváhaj a príď sa zabaviť k nám

        • 🎬 Iný a predsa výnimočný 🎬

        • "Každý z nás je iný a predsa niečím výnimočný"

          Dňa 7. júna 2021 sme so študentkou III. HA Alexandrou Špakovovu zavítali na ZŠ Mierovú vo Svite, kde sme žiakom deviateho ročníka v dvoch blokoch prostredníctvom príbehu Dudky Lichtensteinovej priblížili tému druhej svetovej vojny a rasového prenasledovania. Uvedomujeme si, že aj v dnešnej dobe je potrebné mládež vychovávať k vzájomnej tolerancii a rešpektovaniu sa práve preto, lebo každý z nás je iný a niečím výnimočný.

        • Skills Slovakia

        • V celoštátnom kole 10. ročníka súťaže Skills Slovakia odboru kuchár obsadil MATEJ IVAN vo veľmi silnej konkurenciii s minimálnymi bodovými odstupmi 6. miesto.

          Vo finále vytvoril tri porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami s využitím povinnej suroviny, bravčovej panenky. V časom limite 120 minút pripravil pokrm, ktorý zodpovedal požiadavkam modernej gastronómie.

          "Bravčová panenka v špenátovej faši a bravčovej sieťke, žemľová knedľa z mladej žihľavy doplnená hodinovým vajíčkom, chrenová espuma s cibuľovým popolom, kaleráb v textúrach - pyré, olej, fritovaný kaleráb, šafránový kaleráb, dekorované mliečnym čipsom a balzamikovými perlami"

          Oceňujeme a zároveň ďakujeme Matejovi, že aj po oficiálnom ukončení štvorročného štúdia v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry usilovne na sebe pracoval a pripravoval sa na súťaž. Veríme, že svoj talent bude rozvíjať i naďalej. V príprave mu pomáhali MOV Bc. Miroslav Michaľák, Marek Pajer a Šimon Kalata (minulorčný medailista súťaže Skills Slovakia).

      • Slávnosť prijatia do cechu
        • Slávnosť prijatia do cechu

        • V dnešný slnečný deň sme slávnostne prijali do cechu kuchárov a čašníkov našich prvákov. Preverili sme ich schopnosti a zručnosti, zabavili sa a užili si skvelý deň . Prváci nás prekvapili svojou šikovnosťou a zložili sľub oddanosti svojmu cechu. Čašníci si overili svoje zručnosti v rátaní tržby a kuchári v miešaní bielkov. Pri slávnostnom prijatí do cechu boli dekorovaní symbolmi svojho cechu a to mini vareškou pre kuchárov a príručníkom pre čašníkov.

        • Nadstavbové štúdium

        • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.7.2021 

          ------------------------------------------

          Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

          Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

          Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

        • ROZLÚČKOVÝ DEŇ

        • DEŇ, ktorý nedočkavo očakávajú a tešia sa naň všetci žiaci.

          Áno, posledný školský deň pred odovzdaním maturitných vysvedčení. Žiaci V.HA a IV.A sa počas neho rozlúčili a poďakovali pedagogickému zboru, vychutnali si posledné zvonenia, zaspomínali na svoje začiatky a na pamiatku vytvorili spomienkovú foto.

          Veríme, že sa im bude dariť v novej etape života a budú šíriť dobre meno SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

        • Sezóna začína...

        • Začína sezóna záhradných párty, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj grilovanie, či barbecue. Šikovným riešením v prípade nepriaznivého počasia je prenosná elektrická platňa, ktorú dnes využili aj žiaci III.HA. Svoje teoretické vedomosti uplatnili na praktickej ukážke, aby vedeli správne odhadnúť čas prípravy a servírovať dobroty z grilu za pár minút chutne šťavnaté.

        • Poctivý hamburger

        • Hamburger - populárna žemľa, v ktorej sa vrstvia obľúbené chute.

          Žiaci III.A nám predviedli ako si pripraviť poctivý domáci hamburger.

        • Pomôž, inšpiruj,...

        • S voľne pohodeným odpadom v prírode dlhodobo bojujú viaceré mestá či obce. K zmene môže prispieť každý jeden z nás. Začíname s projektom, v ktorom vyzývame a motivujeme našich žiakov, aby voľne pohodený odpad vzali zo zeme a hodili ho do správneho koša, a aby k zbieraniu odpadkov inšpirovali aj ostatných – svojich kamarátov, či známych.

        • "Švajčiarska kuchyňa"

        • Jedným z najbežnejších jedál švajčiarskej kuchyne je tzv fondue, ktoré sú nielen slané, kyslé, ale aj sladké. Spoločenským udalostiam dodajú šmrnc a navyše to skupinku stravníkov udržuje pekne pohromade. Žiaci III. Ha a III. A si pripravili sladké fondue, do ktorého sa namáčajú kúsky čerstvého ovocia, popr. vafle, sušienky alebo iné vhodné cukrovinky.

          Žiaci sa niečo nové o Švajčiarsku naučili a pritom si aj pochutnali.

        • Spoznávame medzinárodnú gastronómiu......

        • Keď sa povie Taliansko, mnohí z nás si predstavia pizzu, lasagne, cestoviny.

          Žiaci I.A a II.A nedávno pripravovali domáce lasagne bolognese a rôzne variácie pizze v rámci témy Talianska kuchyňa. Vyskúšali si prípravu cesta na pizzu, lasagne, omáčky bolognese i bešamelovej. Na prípravu potrebovali trocha viac času, no výsledok stál za to!

          Nechajte sa inšpirovať!

        • Ročníková skúška v odbore kuchár

        • Ročníková skúška v III.B prebiehala aj u žiakov odboru kuchár.

          Pokrmy pripravili samostatne, no ako sami zhodnotili v kuchyni vytvorili efektívný tím a príjemnú atmosféru. Zapojili svoju tvorivosť, predviedli svoje zručnosti a cit pre dochucovanie.

        • Ročníková skúška

        • Žiaci III.B odboru časník/servírka dnes predviedli svoje čašníčke zručnosti v ročníkovej skúške pred majstrami odbornej výchovy. Čoskoro ich čaká nový začiatok, tak veríme, že vykročia tou správnou nohou!

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás