Novinky

        • Nadstavbové štúdium

        • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.7.2021 

          ------------------------------------------

          Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

          Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

          Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

        • ROZLÚČKOVÝ DEŇ

        • DEŇ, ktorý nedočkavo očakávajú a tešia sa naň všetci žiaci.

          Áno, posledný školský deň pred odovzdaním maturitných vysvedčení. Žiaci V.HA a IV.A sa počas neho rozlúčili a poďakovali pedagogickému zboru, vychutnali si posledné zvonenia, zaspomínali na svoje začiatky a na pamiatku vytvorili spomienkovú foto.

          Veríme, že sa im bude dariť v novej etape života a budú šíriť dobre meno SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

        • Sezóna začína...

        • Začína sezóna záhradných párty, ku ktorým neodmysliteľne patrí aj grilovanie, či barbecue. Šikovným riešením v prípade nepriaznivého počasia je prenosná elektrická platňa, ktorú dnes využili aj žiaci III.HA. Svoje teoretické vedomosti uplatnili na praktickej ukážke, aby vedeli správne odhadnúť čas prípravy a servírovať dobroty z grilu za pár minút chutne šťavnaté.

        • Poctivý hamburger

        • Hamburger - populárna žemľa, v ktorej sa vrstvia obľúbené chute.

          Žiaci III.A nám predviedli ako si pripraviť poctivý domáci hamburger.

        • Pomôž, inšpiruj,...

        • S voľne pohodeným odpadom v prírode dlhodobo bojujú viaceré mestá či obce. K zmene môže prispieť každý jeden z nás. Začíname s projektom, v ktorom vyzývame a motivujeme našich žiakov, aby voľne pohodený odpad vzali zo zeme a hodili ho do správneho koša, a aby k zbieraniu odpadkov inšpirovali aj ostatných – svojich kamarátov, či známych.

        • "Švajčiarska kuchyňa"

        • Jedným z najbežnejších jedál švajčiarskej kuchyne je tzv fondue, ktoré sú nielen slané, kyslé, ale aj sladké. Spoločenským udalostiam dodajú šmrnc a navyše to skupinku stravníkov udržuje pekne pohromade. Žiaci III. Ha a III. A si pripravili sladké fondue, do ktorého sa namáčajú kúsky čerstvého ovocia, popr. vafle, sušienky alebo iné vhodné cukrovinky.

          Žiaci sa niečo nové o Švajčiarsku naučili a pritom si aj pochutnali.

        • Spoznávame medzinárodnú gastronómiu......

        • Keď sa povie Taliansko, mnohí z nás si predstavia pizzu, lasagne, cestoviny.

          Žiaci I.A a II.A nedávno pripravovali domáce lasagne bolognese a rôzne variácie pizze v rámci témy Talianska kuchyňa. Vyskúšali si prípravu cesta na pizzu, lasagne, omáčky bolognese i bešamelovej. Na prípravu potrebovali trocha viac času, no výsledok stál za to!

          Nechajte sa inšpirovať!

        • Ročníková skúška v odbore kuchár

        • Ročníková skúška v III.B prebiehala aj u žiakov odboru kuchár.

          Pokrmy pripravili samostatne, no ako sami zhodnotili v kuchyni vytvorili efektívný tím a príjemnú atmosféru. Zapojili svoju tvorivosť, predviedli svoje zručnosti a cit pre dochucovanie.

        • Ročníková skúška

        • Žiaci III.B odboru časník/servírka dnes predviedli svoje čašníčke zručnosti v ročníkovej skúške pred majstrami odbornej výchovy. Čoskoro ich čaká nový začiatok, tak veríme, že vykročia tou správnou nohou!

        • Jedlá z diviny

        • Okrem tradičných jedál majú vysokohorské hotely v ponuke pre svojich hostí špeciality, ku ktorým patria aj jedlá z diviny. Pri návšteve regiónu Vysokých Tatier stojí za to vyskúšať niektorú tatranskú špecialitu. Žiaci II.B s MOV Marekom Pajerom pripravili a naservírovali - Srnca na červenom víne so slivkami a hríbmi, ku ktorým podávali tradičné prílohy z lokálnych surovín.

          Nechajte sa inšpirovať..........

        • Naši externí žiaci

        • Domácky pripravené žemle, nátierky - cícerová, avokádová alebo hokaido s mrkvou a červenou šošovicou. Aj o tieto oblasti si rozširujú svoje odborne vedomosti a zručnosti v oblasti gastronómie naši externí žiaci.

      • Sladký obed
        • Sladký obed

        • Buchty na pare, alebo parené buchty sú milovaná záležitosť. Pozná ich každý a predsa v každej kuchyni chutia trochu ináč.

        • OZNAM KU PRIJÍMACIEMU KONANIU !

        • Prijímacie konanie do prvého ročníka študijných odborov kuchár a čašník, servírka sa uskutoční v termínoch 3. mája 2021 a 10. mája 2021. Pozvánky a pokyny na prijímacie konanie Vám budú doručené v najbližších dňoch poštou.

          vedenie školy

        • DEŇ ZEME 🌍

        • Správny obed môže pomôcť planete. Existujú totiž chutné, zdravé a pestré jedlá, ktorých uhlíková stopa je nízka. Aj toto bola jednou z tém, ktorej sme sa venovali v rámci Dňa Zeme.

          Žiaci III.B navrhli a pripravili pokrmy, v ktorých použili lokálne suroviny. Vyberali z toho, čo aktuálne môžu použiť a snažili sa vyhýbať ich nadmernému spracovaniu. Zaujala ich aj mapa lokálnych farmárov a dodávateľov od

          Lokálžrawetz. Na jeho webe si našli mnohé inšpirujúce recepty.

          A čo s použitým riadom? Ako ho čo najekologickejšie umyť?

          Žiaci V.HA prišli s návrhom si zasadiť semená lufy a predpestovať si vlastné priesady, ktoré budú dopestované v záhrade. Ostáva nám dúfať, že počasie bude priaznivé a po vhodnom pestovaní sa dočkáme aj prírodných špongií na umývanie riadu.

          Pred svojimi spolužiakmi prezentovali aj spôsoby, ktorými pomôžu chrániť našu Zem.

          Krásny Deň Zeme prajeme!

        • Nadstavbové štúdium

        • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.5.2021 

          ------------------------------------------

          Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

          Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

          Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

        • VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES

        • Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.

        • Recepty bez mäsa

        • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

          Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás